Probabil că mulţi dintre voi folosiţi produsele Adobe,sunt cele mai bune pentru MULTIMEDIA.

Unii folosesc Adobe Photoshop pentru design,alţii Dreamweaver şi tot aşa.

Adobe Photoshop [ CS2,CS3,C4 extended ]

Adobe Photoshop este un software folosit pentru editarea imaginilor digitale pe calculator, program produs şi distribuit de compania americană Adobe Systems  şi care se se adresează în special profesioniştilor domeniului.

Principalele elemente prin care Photshop se diferenţiază de aplicaţiile concurente şi prin care stabileşte noi standarde în industria prelucrării de imagini digitale sunt:

  • Selecţiile
  • Straturile (Layers)
  • Măştile (Masks)
  • Canalele (Channels)
  • Retuşarea

Optimizarea imaginilor pentru Web

Este probabil cel mai folosit produs de la ADOBE.

Adobe Acrobat Reader

Adobe Reader este un alt produs din familia Adobe,cu acesta puteti crea,vizualiza,manipula fisiere de tip .PDF

Acest produs este Freeware spre deosebire de Photoshop si se poate obtine dupa Adobe.com

Adobe Fireworks

Adobe Fireworks cunoscut si sub pseudonimul de FW este un editor de grafica vectoriala.

Acest program a fost initial dezvoltat de Marcomedia,dar in 2005 a fost cumparat de Adobe.Acest program poate creea foarte rapid prototipuri si interfete web.

Adobe Flash

Adobe Flash sau mai pe scurt Flash este o aplicaţie utilizată pentru dezvoltarea obiectelor-applet de tip Flash disponibile în cadrul unor pagini WEB. Prin intermediul obiectelor flash, veţi putea creşte dinamismul unei pagini precum şi facilita interacţiunea cu utilizatorul. Iniţial dezvoltată de Macromedia, aplicaţia Flash a fost preluată de către Adobe© odată cu achiziţionarea companiei sus amintite.

Adobe Dreamweaver

Macromedia Dreamweaver este o unealtă destinată creatorilor de pagini web. Dreamweaver a fost creat de Macromedia (acum Adobe Systems) şi momentan a ajuns la versiunea 10. Primele versiuni ale produsului serveau doar ca simple editoare HTML de tipul WYSIWYG dar în versiunile recente au fost implementate funcţii de editare avansate şi support pentru alte tehnologii web cum ar fi CSS, JavaScript etc.

Reclame