Chiar daca multi au auzit doar de Winamp,si Spider player este un music player foarte bine organizat,as spune chiar mai organizat decat Winamp

Winamp

Playerul creat de Nullsoft este printre cele mai utilizate de acest fel.

Sunt multe playere de muzica dar doar acestea doua sunt,cel putin dupa parerea mea,cele mai folosite si bine organizate.

Initial,Nullsoft a creat doar player audio adaugand la noile versiuni si optiunea video care nu era prezenta in celalalte versiuni.Cu toate ca aceasta optiune nu este prea folositoare deoarece lumea prefera un Player special pentru Video in asemenea situatii precum BSPlayer.

Winamp a fost desemnat in martie 2007 cel mai bun player de muzica din lume iar creatorul acestuia,Justin Frankel a decis sa continuie programarea acestuia cu ultimele versiuni.

Inafara de egalizator,foarte multe interfete si noi sisteme de vizualizare,Winamp vine cu urmatoarele facilitati:

Fereastra principală afişează titlul melodiei, timpul scurs sau timpul rămas din melodie, dacă aceasta este stereo sau nu, un mic sistem de vizualizare a melodiei şi câţi kiloherţi are aceasta. Conţine un meniu cu opţiuni, o bară de defilare pentru volum şi butoane pentru controlul redării fişierelor: un buton pentru repetare a redării, pentru redarea fişierelor una câte una, un buton pentru redarea fişierelor aleator şi bine-cunoscutele butoane pentru salt la fişierul precedent, redare, pauză, oprire, salt la fişierul următor.

Editorul listei de melodii afişeată fişierele ce urmează să fie redate pe două coloane: pe prima se afişează numele fişierului, pe a doua durata acestuia. În partea din jos a listei se găsesc butoane pentru organizarea listei: Add (Adăugare), Rem (prescurtarea de la remove, eliminare), Sel (prescurtarea de la select, selectare), Misc (miscelanee), Manage playlist (meniu cu opţiunile de deschidere, salvare, creere a listei).Fereastra de configurare este inclusă în fereastra principală iar pţiunile ei sunt grupate în trei file: una pentru setarea egalizatorului la valorile dorite, una pentru setarea câtorva opţiuni din Winamp şi una pentru alegerea unui model de culori pentru interfaţă (atunci când se utilizează interfaţa Modern). Când interfaţa utilizată este Classic fereastra de configurare nu mai este prezentă. În locul ei se află doar egalizatorul, care de data aceasta nu mai este alipit de fereastra principală ci se află într-o fereastră imndependentă.Fereastra video este recent apărută şi este destinată vizionării filmelor. Ea este alcătuită dintro porţiune pentru afişarea imaginii şi o scurtă porţiune în partea de jos a ferestrei pe care se află butoane pentru: trecerea filmului în ecran întreg, pentru aducerea imaginii la dimensiunea iniţială sau pentru dublarea dimensiunii imaginii, un buton pentru maximizarea ferestrei, un buton pentru televiziunea prin internet şi unul pentru opţiuni. Ferestinată „vizualizării” melodiilor. În cadrul acesteia, desene complexe de mişcă după ritmul muzicii. În mod împlicit, există două tipuri de vizualizare: AVS (Advanced Visualization Studio, Studioul de Vizualizare Avansată), Nullsoft Tiny Fullscreen Visualization şi Milkdrop. Milkdrop este mai pretenţios deoarece are trebuie ca monitorul să aibă calitatea culorii de 16 biţi pentru a putea rula. În mod implicit, fereastra de vizualizare este alipită de fereastra principală dar se poate detaşa şi reataşa oricând. Pe site-ul Winamp se găsesc şi alte tipuri de vizualizare dar acestea nu vor sta alipite de fereastra principală, ci într-o fereastră proprie.

  • Biblioteca de media este o bibliotecă ce pune la dispoziţie melodii din topuri, melodii cu rating foarte mare şi chiar şi unele filme.

Playerul este foarte folosit si pentru ca poate reda o multitudine de extensii precum:

aac, it, mod, nst, stm, aif, itz, mp1, nsv, stz, aiff, kar, mp2, ogg, ult, amf, m2v, mp3, okt, flac, vlb, mp3, m3u, m3u8, pls, asf, m4a, mp4, ptm, wav, au, mdz, mpeg, rmi, wma, avi, mid, mpg, s3m, wmv, cda, midi, mtm, s3z, xm, far, miz, nsa, snd, xmz, 669, voc, b4s, asx, wpl.

Spider Player

Spider player este un player foarte usor,modern si cu o multime de optiuni

Fereastra Principala infatiseaza urmatoarele optiuni.

In Playlist ne intalnim cu urmatoarele optiuni:

Egalizatorul arata cam asa:

Mai multe nu pot sa va povestesc pentru ca as copia dupa net si nu are nici o rezonanta..:)

Oricum pentru cei interesati puteti gasi aici informatii foarte utile despre Spider Player

http://translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&u=http://spider-player.com/wiki/&ei=UFmJS82PE47WmwPf0Jy1BA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=2&ved=0CBUQ7gEwAQ&prev=/search%3Fq%3Dspider%2Bplayer%2Bwikipedia%26hl%3Dro

Reclame